Реклама

Как да премахнете прегърбването и да подобрите стойката си

Заседналият начин на живот, стресът, зависимостта от джаджи – всички тези фактори влошават стойката ни. А умението да държите гърба си е не само здраве, но и самочувствие, привлекателност и харизма. В тази статия можете да разберете как да проверите стойката си, а днес ще разговаряме с експерт за това какво причинява прегърбването и как да се отървете от него.

Навеждането е нарушение на стойката, което най-често се характеризира със заоблена горна част на гърба и свити навътре рамене. Сега обаче се наблюдава тенденция към сплескана горна част на гърба с прекомерна лумбална флексия. При този вариант горната част на гърба е смъкната назад, а за да се задържи погледът напред, средната част на гърба се измества надолу, за да се компенсира.

Основната причина за лошата стойка е мускулната слабост. В крайна сметка позата по същество е определено положение на костите и ставите, поддържано от мускулите и сухожилията.

Съществуват няколко фактора, които допринасят за лошата стойка.

Топ 3 здравословни навици за добра стойка
Ходете много пеша
Ходенето е най-достъпната и най-безопасната фитнес дейност, за която почти няма противопоказания. Експертите препоръчват да правите по 10 000 крачки на ден. В същото време е желателно половината от тях – на целенасочена разходка.

Може да харесате още

Реклама